Notranja vrata

Notranja vrata – kaj morate upoštevati pri izbiri?

Notranja vrata podjetja IŽA Inženiring. V podjetju Iža inženiring smo najboljši strokovnjaki za vrata. Naša notranja vrata so primerna tudi za najbolj zahtevne kupce. Če potrebujete nasvet, vam z veseljem pomagamo. V nadaljevanju pa vam predstavljamo našo ponudbo in vam ponujamo nekaj nasvetov za najboljšo izbiro notranjih vrat za vaš dom.

Ker so notranja vrata zelo viden, pa tudi pogosto uporabljen del v notranjosti vašega doma, njihova izbira zasluži pozorno pozornost, ko pride čas za nakup novih. Prava vrata bodo leta in leta zdržala vsakodnevo uporabo, zmanjšala prenos zvoka med prostori in dodala nekaj značaja v zasnovo izgleda notranjosti vašega doma. V podjetju Iža inženiring smo zato pripravili bogat izbor najkakovostnejših notranjih vrat.

Kaj vse se torej morate vprašati, ko se odločate, katera in kakšna notranja vrata so prava za vaš dom? Preberite v nadaljevanju in se na ta način lažje odločite za prava vrata za vaš dom!

VRATA IŽA – NAJBOLJŠE ZA VAŠ DOM

Vrste notranjih vrat

Za več informacij kliknite na posamezni model vrat

Torej, kaj vse se morate vprašati, ko se odločate, katera in kakšna notranja vrata so prava za vaš dom? kaj vam lahko pomaga k pravilni odločitvi? Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali izbiro pri nakupu vapih novih vrat:

Kakšen stil vrat želite? Stil notranjih vrat, ki jih izberete, lahko korenito spremeni videz vašega prostora. Ali želite imeti vsa notranja vrata enaka ali bi se radi malo poigrali? Nikakor ni treba, da se strogo držite samo enega stila notranjih vrat, res pa je, da je lahko stanovanje, v katerem je več različnih notranjih vrat, videti precej kičasto. Če bi že radi nekoliko razbili monotonost, poskrbite, da imajo vsa vrata vsaj eno skupno točko, recimo barvo ali obliko, da bo med njimi vsaj nekaj ujemanja. Glavna stvar, za katero morate poskrbeti, kar se tiče stila vaših novih notranjih vrat, pa je ta, da se bodo vrata vizualno ujemala s stilom ostalega prostora. Masivna, okrašena vrata na primer ne spadajo v majhne prostore, saj jih lahko s svojim bogatim videzom vizualno pomanjšajo.

POTREBUJETE POMOČ ALI NASVET? PIŠITE NAM

Z uporabo tega obrazca se strinjate s shranjevanjem in obdelavo vaših podatkov s to spletno stranjo.

Kaj je še dobro vedeti pred nakupom novih notranjih vrat?

V katero smer želite, da se vaša notranja vrata odpirajo? Vsa vrata niso izdelana enako in eden od kriterijev, po katerih se razlikujejo, je tudi pozicija kljuke in tečajev. Če je kljuka na levi strani, so tečaji na desni in obratno. Položaj kljuke in tečajev tudi določa, v katero smer – v levo ali v desno – se vrata odpirajo. Smer odpiranja vrat določimo po tem, v katero smer se odprejo, ko jih potegnemo k sebi.

Prav tako naj se po pravilih notranjega oblikovanja vrata nikoli ne bi odpirala iz prostora v vežo ali na hodnik, ampak vedno v prostor – to pomeni, da naj bi vedno, ko vstopate v nek prostor, vrata odrinili od sebe, namesto da jih potegnete k sebi.

Kakšen okvir želite za svoja vrata? Notranja vrata se včasih prodajajo z okvirjem, včasih pa brez – v slednjem primeru morate okvir izbrati sami. Bodite pozorni na to, da se stil okvirja in vrat kolikor toliko ujemata. Prav tako pazite, da je okvir narejen iz dovolj močnih materialov, da bo zdržal vrata po vaši izbiri, ki se glede na material, iz katerega so narejene, seveda razlikujejo po teži. Če boste izbrali poceni okvir ali pa boste pri izgradnji in montaži ubirali bližnjice zavoljo zmanjšanja stroškov, se vam kaj lahko zgodi, da se bo vašim vratom slej ko prej kaj zgodilo in boste morali plačati popravilo ali kupiti nove, s čimer boste na dolgi rok zapravili več, kot če bi sprva investirali v kakovostna vrata in okvir.

Ali želite, da vrata prepuščajo zvok ali ne? To je odločitev, ki jo morate sprejeti glede na to, v kateri prostor bodo vodila določena vrata. Pri otroških sobah je piporočljivo, da vrata dobro prepuščajo zvok, saj boste tako kljub zaprtim vratom lahko slišali, kaj se v sobi dogaja, medtem ko si boste za v spalnico verjetno želeli namestiti zvočno izolirana vrata, ki jih boste lahko takrat, ko boste to želeli, zaprli in se v miru in tišini do sitega naspali. Ali bodo vaša notranja vrata opravljala vlogo nekakšne zvočne pregrade med vami in ostalim svetom ali boste lahko skoznja slišali vsak najmanjši hrup, je v glavnem odvisno od tega, iz katerega materiala bodo vrata izdelana, zato upoštevajte tudi to.

 

Kakšen tip vrat želite imeti v svojem stanovanju? Tudi tip vrat je odvisen od tega, v kateri prostor bodo vodila, saj nekatere vrste vrat ponujajo več zasebnosti, razlikujejo pa se tudi po nekaterih drugih pomembnih lastnostih.

Najpogosteje uporabljana notranja vrata so klasična vrata, ki so pravzaprav pravokoten kos lesa ali drugega materiala na tečajih. Odpirajo se tako, da pritisnemo na kljuko in jih potegnemo k sebi ali odrinemo stran od sebe. V prostorih, kjer ni veliko prostora za to, da bi vrata potegnili k sebi ali jih odrinili stran, postajajo popularna drsna vrata, ki so, kot že njihovo ime namiguje, vrata, ki jih odpremo tako, da jih odrinemo vzdolž stene in zdrsijo stran. Posebna oblika drsnih vrat so vrata, ki se skrijejo v steno. Harmonikasta vrata se, ko jih odpremo, zložijo kot harmonika. Poznamo pa tudi vrata, kjer lahko zgornji in spodnji del odpremo posebej, recimo v primeru, ko želimo videti, kaj se dogaja v ostalih delih stanovanja, nočemo pa, da bi nas pri delu v kuhinji motili hišni ljubljenčki.

Iz katerega materiala hočem, da so narejena moja vrata? Tudi to je pomembno vprašanje, ki si ga ne zastavljamo le zaradi videza, temveč tudi zaradi funkcionalnosti vrat. V preteklosti so bila skoraj vsa vrata lesena in ta trend je ponekod mogoče opaziti še danes. V današnjih domovih je večina vrat izdelanih iz furnirja ali iz umetne mase, v nekaterih primerih pa se uporabljajo tudi kovinska in steklena vrata.

Notranja vrata torej izbiramo glede na kar precej različnih kriterijih. A če si postavite vsa zgoraj navedena vprašanja, vam lahko skoraj z gotovostjo zatrdimo, da po nakupu z izbiro svojih novih notranjih vrat ne boste razočarani.

Za kakršne koli informacije ali nasvet nam pišite, z veseljem vam bomo pomagali

Z uporabo tega obrazca se strinjate s shranjevanjem in obdelavo vaših podatkov s to spletno stranjo.

Oglejte si še informativni video

Za lažjo izbiro vabljeni k ogledu videa, kjer je prikazan proces izdelave notranjih vrat
priznanega nemškega proizvajalca GARANT.
GARANT Türen und Zargen GmbH