PARKET

Različne vrste parketov

Želen parket izberite v zgornjem meniju.

Parket

Parket je odličnega izgleda in je dovolj vsestranski, da se prilega tako modernim kot tradicionalnim dekorjem. Če želite kakovosten parket, smo tu, da vam pomagamo.

Parket sigurno prevladuje med vsemi talnimi oblogami. Parket, ki je izdelan iz manjših kosov in trdega lesa, ki so združeni v geometrijske vzorce, dodaja dramatičen oblikovalski element vsakemu prostoru.

Ta talna obloga bo s svojimi naravnim in zemeljskimi toni zagotovo dodala toplino vašim notranjim prostorom. Poleg tega bodo geometrijski vzorci zagotovo dodali značaj in edinstvenost vašim bivalnim prostorom! Parket pa se ne bo kar uničil, če boste lepo skrbeli zanj. Obstaja celo možnost, da bo z leti izgledal celo bolje.

Poleg neverjetne vizualne estetike je tudi relativno enostaven za vzdrževanje in ga je mogoče enostavno očistiti s pometanjem in brisanjem. Je tudi izjemno vzdržljiv material, ki lahko traja desetletja. Zaradi svoje teksture preprečuje ujetje umazanije in drugih onesnaževalcev in je idealen za ljudi, ki so občutljivi na razvoj alergij.

Kako izbrati popolna tla za vaš dom?

Tla pod vašimi nogami lahko oblikujejo videz celotnega doma. So eden izmed glavnih elementov notranje opreme. Izbira talnnih oblog je zelo pomembna odločitev, od katere bosta v veliki meri odvisna slog in dekor vašega doma. To je odločitev z visokimi vložki in pametno je biti dobro obveščen, preden sprejmete končno odločitev. Razmislite: Kateri materiali so trenutno v trendu? Kateri materiali bodo trajali najdlje ali bodo zahtevala najmanj vzdrževanja? Katera tla so najboljša za katero sobo? Število vprašanj je lahko res nešteto.

Torej ste se odločili za parket? Odlična izbira!

Ta vrsta lesenih talnih oblog je izjemno čudovita in trpežna. Parket je za notranjost doma odlična izbira, če želite svojemu prostoru dodati toplino in slog. Potem je tu še dodatna prednost, da zagotavlja tudi izolacijo!

Obstaja veliko možnosti polaganja, odvisno od preferenc in proračuna. Vzorec polaganja ima lahko velik vpliv na ambient prostora. Parket lahko naredi prostor večji, širši ali celo bolj veličasten.  Optični učinek smeri polaganja: če so lesena tla nameščena prečno proti dolgi strani prostora – bo prostor izgledal širši. Polaganje vzporedno z dolgo stranjo pa bo dal prostoru občutek večje dolžine.

Kaj sploh je parket?

Je vrsta lesenih talnih oblog s ploščicami, pri čemer je vsaka ploščica (ali blok) izdelana iz več trakov lesa, položenih naravnost ali diagonalno v ponavljajočem se vzorcu. Pri polaganju ustvari osupljiv geometrijski učinek, ki je lahko videti čudovito.

Prvič je bil predstavljen v Franciji v poznem 17. stoletju. Parketni leseni bloki imajo fiksne dimenzije, zato jih je mogoče polagati v zapletenih geometrijskih vzorcih. Ostajajo znak kakovosti in izdelave ter že leta postajajo vse bolj priljubljeni. Parketna tla so odličen način za uvedbo vzorca na subtilen, eleganten in obstojen način.

Zakaj ga izbrati?

Na voljo je v številnih različnih izvedbah. Naša ponudba vključuje vrhunski naravni parket.

Obstaja veliko možnosti namestitve, ki jih je treba upoštevati. Standardne paketne lesene bloke je mogoče položiti v številne tradicionalne vzorce, kot so klasični in vsesplošno oboževani vzorci npr. ribje kosti, pa tudi privlačni slogi pletenja in opeke. Z različnimi dijazni, ki so na voljo, lahko ustvarite želeni učinek.

Parket se lahko uporablja v katerem koli prostoru v domu. Na hodnikih naredi fantastičen prvi vtis, v dnevne sobe vnese elegantin čar in izgleda osupljivo v spalnicah, saj se zaradi svoje univerzalnega sloga prilega vsem stilom dekoracije.

Ne odlašajte tud, če imate majhno ali ozko sobo. Poigrajte se z vzorcem, ki bo vizualno podaljšal in razširil prostor.

Udobje in priročnost

Parketna tla delujejo podobno kot tla iz trdega lesa. Vsaka lesena tla bodo pod nogami nekoliko bolj mehka kot trdi talni materiali (npr keramične ploščice).

Odličen ambient

Parket je torej vrsta talne obloge iz pravega lesa. Po svoji naravi ustvarja naravno, prijetno vzdušje v vsakem prostoru. In, ko gre za udobno toploto pod nogami, so tla iz lesa neprekosljiva. Kot talne obloge iz lesa je treba tudi parket ustrezno vzdrževati.

Mogoče ga je brusiti, kar pomeni da je obstojneši od podobnih alternativ. Morda nekoliko višja cena pa se izplača zaradi daljše življenjske dobe.

Vzdrževanje in popravila

Parket zahteva res minimalno vzdrževanje. Redno čiščenje in brisanje bosta poskrbela, da na tleh ne ostanejo nobeni madeži, ki bi zahtevali zahtevnejšo odstranitev

Nega mora vključevati pometanje in suho brisanje. Mokra razlitja in madeže pa je potrebno pobrisati s papirnatimi brisačami, nato pa jih je priporočljivo obrisati z vlažno krpo. Priporočljivo je tudi, da se enkrat na mesec očisti s sredstvom za lesena tla. Izogibajte se voskom, ki lahko naredijo tla spolzka in lahko poškodujejo prevleko. Večja popravila tal naj vedno opravijo izkušeni strokovnjaki.

Parketna tla so občutljiva na fizične poškodbe zaradi vlečenja težkega pohištva in predmetov. Za noge pohištva vedno uporabite blazinice iz filca, da preprečite trajno poškodbo vaših tal. Iz istega razloga strižite nohte svojih hišnim ljubljenčkom. Izogibajte se tudi nošenju visokih in tankih pet, saj lahko prav tako poškodujejo tla.

Obnova

S pravim vzdrževanjem bo vaš parket ohranil prvotno stanje in sijaj nekje med 10 in 15 let, lahko pa tudi dlje. Ko se površinski premaz obrabi, je ena od alternativ lakiranje. Vedno pa naj to opravi preverjen strokovnjak za tla.

Obnova parketa obsega brušenje, les je potrebno vedno brusiti v smeri njegove zrnatosti, da preprečite navzkrižne sledi. Ker je izdelan iz lesa, kjer vzorci tečejo v različnih smereh, je za odstranjevanje starega premaza brez poškodb potrebna velika pazljivost.

Kako odstraniti madeže

Poskusite madeže odstraniti z vlažno krpo, nato pa s suho krpo. Če je madež še vedno tam, lahko madež nežno odstranite z nebrazivnim čistilom za les z mehko krpo.

Za odstranitev madežev, za katere se zdi, da vplivajo na sijaj parketa, uporabite posebej zasnovano čistilo za brisanje madežev.

Parket je ena najbolj vizualno privlačnih in elegantnih vrst talnih oblog, ki so na voljo. Tlom lahko dodate dodate več slojev laka, ki se ujemajo z vašo notranjo zasnovo.

Nasprotno pa lahko parket pustite nepobrušen i ntako v industrijskem notranjem oblikovanju dajete surov in zanimiv videz. Z rednim vzdrževanjem boste ohranili vaš parket mnogo let kot nov

4 stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri parketa

#1 Pomemben je dizajn

Glede na pomembno vlogo, ki jo imajo tla pri oblikovanju in slogu vašeg doma, si dizajn zasluži posebno pozornost. Z nadgradnjo lahko povečate vrednost, estetiko in funkcionalnost vašega prostora. Parket je zato odličen  način zaradi svoje svetlosti in, ker daje domovom eleganten in udoben videz, za razliko od hladnejših ploščic. Ne smete spregledati vprašanj, kot so dizajn, tekstura, barva in kakovost, če želite, da je končni rezultat res vreden truda.

#2 Izberite pravo bravo

Na splošno so lesena tla razdeljena na svetle, srednje in temne odtenke. Preden se odločite, kateri vam ustreza, morate razmisliti o nekaterih stvareh. Upoštevajte velikost vaše hiše oz. stanovanja, količino naravne svetlobe, ki jo prejme prostor in vaš osebni slog, da se parket dobro obnese v določenem prostoru. V velikem stanovanju z veliko svetlobe bo na primer pristajal skoraj vsak parket, ki ga izberete. Vendar pa so v majhnem in temnem prostoru idelane svetlejše barve. Upoštevajte tudi slog in barvo vašega pohištva, saj se vse barve ne ujemajo dobro z vsemi vrstami pohištva in dekorjev.

#3 Vzorci in slog

Parket je sestavljen iz kosov lesa, razporejenih v mozaični vzorec. Pri polaganju v zapletene oblikovne formacije so parketna tla lahko popolnoma očarljiva. V gradbeništvu se uporabljajo že dolgo in so se v zadnjih nekaj letih precej izboljšale. S pravilnim načrtovanjem lahko namestite okrasne vzorce, za katere želite, da bodo vaša tla videte lepa. Parket nudi edinstven videz, ki jih loči od mnogih drugih vrst talnih oblog. Talne obloge iz ribje kosti so zelo priljubljene saj ponujajo edinstven dizajn, ki lahko odlično dopolnjuje vaš dom.

#4 Ostanite v okvirju svojega proračuna

Še ena pomembna stvar, o kateri morate razmišljati, je proračun, ki ga imate in koliko ste pripravljeni vložiti v svoj nov projekt. Talni material je tisti, ki pokriva temelj in ustvarja površino tal. Parket je na voljo v različnih kvalitetah in cenah.

Naša ponudba

Parket Admonter

Ne glede na to kako želite živeti, kakšen ambient načrtujete, domač ali z močnimi oblikovalskimi značilnostmi, bivališče na podeželju ali podstrešje v mestu – naravni les vedno doda pravo vzdušje talnim oblogam. In velja tudi obratno.

Admonter je vodilni avstrijski proizvajalec visokokakovostnega parketa. Vsa tla so 100% izdelana v Admmontu in so trajnostna. Narava, kakovost, dizajn in poreklo so značilni za pravega Admoonterja!

Parket Weitzer

Najboljši parket, ki vam ponuja funkcionalne prednosti! Edinstvene lastnosti, ki ne zahtevajo napornega vzdrževanja so dokaz inovativnega zagona, ki postavlja nove standarde na področju parketa.

Z umetnostjo obdelave lesa se ukvarjajo že od leta 1831. Dan danes pa ponujajo sofisticirane, trajne izdelke, ki zaradi svoje kakovosti slovijo po celem svetu. Upravljajo celotno vrednostno verigo in se zavedajo svoje ekološke odgovornosti od začetka do konca. Pri iskanju vašega sanjskega parketa ničesar ne prepuščajo naključju.

Parket Ter Hurne

Odlične lastnosti lesa so bile vedno merilo za vse izdelke Ter Hurne. Les ostaja njihov vzornik za pametne, alternativne materiale za naravno zdravo življenje.

So navdušenci nad lesom. Noben drug material ni tako naraven, trajnosten, estetski in čuten hkrati.

Oblikujejo izdelke za bivalne prostore, ki so enostavni za namestitev in dolgotrajno uporabo. Dizajni združujejo funkcionalnost in estetiko. Izdelujejo izdelke, ki naredijo življenje prijetnejše in lepše.