Dureco

Dureco je notranja talna obloga, ki združuje toplino naravnosti in lastnosti sodobnih talnih oblog, za katere želimo, da so blizu naravi, hkrati pa kljubujejo našemu stilu življenja, v katerem neradi sklepamo kompromise pri zahtevah vzdrževanja, dolgotrajnosti, praktičnosti in vrhunskega izgleda gradnikov našega izbranega življenjskega ambienta.

Lastnosti, ki opisujejo talno oblogo Dureco. Dureco bi lahko opisali z besedami – navzven naravno, znotraj pametno – sestavljena je namreč iz naravnih materialov in ne vsebuje PVC, klora, mehčalcev in drugih topil. Posebna tehnologija SEAL, pri kateri gre za različno kombinacijo sestavnih delov, ki skupaj tvorijo učinkovito zaščito pred obrabo in vlago. SEAL preprečuje, da bi stoječa voda na talni oblogi DURECO prodrla v globino tal do 24 ur. Zaščito Lastnosti potrjujejo certifikati, ki jih je nemški proizvajalec Ter Hürne prejel zanjo.

Sestava talne obloge Dureco, proizvajalca Ter Hürne. Talna obloga Dureco je sestavljena iz organskih materialov in iz lesa. Osnovna stisnjena nosilna plošča je iz lesnih vlaken in spodaj stabilizirana. Zgornja površina Dureco je izdelana iz smole v katero je naravni mineral Korund.

Dureco trajnostno prispeva k boljšemu podnebnemu ravnovesju na enak način kot parket iz naravnega lesa. V enem kubičnem metru lesa je shranjena ena tona CO². To prispeva k zmanjšanju ravni CO² v našem ozračju.

Primernost za prostore. Zaradi izjemnih lastnosti in sestave je primerna za vse prostore, tudi kopalnice, vlažna okolja in prostore, ki so izpostavljeni močni sončni svetlobi. Izdelana so po postopkih, ki omogočajo ponovno uporabo odvečnega materiala, hkrati pa je Dureco mogoče v celoti reciklirati. Zaradi nežnih postopkov nastajanja produkta, je tudi značaj talne obloge sproščen.

Možne izvedbe. Talno oblogo Dureco, nemškega proizvajalca Ter Hürne je možno dobiti v številnih možnih barvnih dekorjih lesa ali kamna v različnih dimenzijah:
– 1285x192x12 mm imitacija lesa
– 635x327x12 mm imitacija kamna