Parketne stopnice

Stopnice v naših očeh predstavljajo poseben izziv, ki se ga lotevamo z izjemno natančnostjo in strastjo. Pogosto so zasnovane v okviru dnevnih prostorov, zato je prav, da jim namenimo posebno pozornost, saj bodo kasneje pozornost prevzemale tudi same. Naj bodo vaše, posebne, praktične, varne, udobne in povezane s celoto bivanjskega objekta.
Izdelavo stopnic prilagajamo izbrani talni oblogi, s katero so stopnice prostorsko povezane. Parketne stopnice so izdelane iz identične parketne talne obloge, ne glede na predhodno izbiro proizvajalca (parketi Ter Hürne, Admonter, Scheucher…).

Ob samem obisku objekta se pripravljene stopnice (ali njihova konstrukcija) pregledajo, izmerijo in se v dogovoru s stranko, skladno z njenimi željami, predstavijo možni načini izvedbe. Pogosto je potrebno predhodno poskrbeti za izravnavo in uskladitev stopnic, saj s tem zagotovimo dovršen končni izgled.

Za videz stopnic se odločate sami, mi pa smo vam ob tem na voljo s svojimi izkušnjami, svetovanjem, predstavitvijo podrobnosti izdelave in izdelavo cenovnega okvirja izvedbe.

Stopnice so lahko enostransko ali dvostransko zaprte, lahko jih izdelamo s previsom ali brez, lahko se zaključujejo s koncem konstrukcije ali izdelanimi letvicami iz identičnega materiala. Postopni del pri parketnih stopnicah predstavlja izbran parket, t.i. obraz stopnic pa parket, steklo, iverokalna obloga različnih barv ali pa se v dogovoru s pleskarjem »lica stopnic« pleskarsko obdelavo.

Vzdrževanje stopnic je skladno z vzdrževanjem parketne talne obloge ostalih bivanjskih prostorov. Izdelke za čiščenje in vzdrževanje parketov lahko najdete tudi v naši spletni trgovini.